Miguel Todolí: «L’impacte econòmic social en la Safor amb la celebració del Focus Pyme Emprenedoria 2018, ens permetrà conéixer la situació dels emprenedors»

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; Miguel Todolí, president de FAES; i Jesús Casanova, director del CEEI València, han presentat aquest matí en roda de premsa l’esdeveniment més important de l’any que se celebra a la Comunitat Valenciana, en l’àmbit de l’empresa i la innovació: el FOCUS PYME i Emprenedoria Comunitat Valenciana 2018, el qual, sota el títol «Turisme Intel·ligent i Qualitat de Vida» tindrà lloc a Gandia (Palau Ducal, Casa de Cultura i Urbalab), els pròxims dies 22 i 23 d’octubre.

El FOCUS PYME està organitzat per l’Ajuntament de Gandia i els CEEI de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de les diferents entitats que integren l’ecosistema valencià d’emprenedoria innovador.
La iniciativa compta amb el finançament de la Generalitat Valenciana, a través de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana 2014-2020).

Diana Morant ha qualificat de un «encert» l’elecció de Gandia per a albergar aquest esdeveniment on, segons els organitzadors, es donaran cita prop de 1.000 professionals, 100 ponents i es desenvoluparan un total de 25 activitats.

«A Gandia, tenim un ecosistema emprenedor potent, que està conformat per Campus de Gandia de la UPV,l’Urbalab i per les moltes empreses innovadores que hi ha a la nostra ciutat a més d’haver apostat de manera ferma per la gestió turística intel·ligent» «El fet que el fil conductor d’aquest fòrum empresarial siga ‘El turisme intel·ligent i qualitat de vida’, com a alcaldessa i responsable del departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, m’alegra especialment perquè estem treballant intensament per ser una Smart Destination, és a dir, un espai turístic innovador, accessible, consolidat sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda, que garanteix el desenvolupament sostenible del territori, facilita la interacció i integració del visitant amb l’entorn, i augmenta la qualitat de la seua experiència en la destinació i la qualitat de vida dels residents».

Per al president de FAES, Miguel Todolí «l’impacte econòmic social en aquesta comarca amb la celebració del Focus Pyme Emprenedoria 2018, ens permetrà conéixer la situació de les emprenedores, emprenedors i professionals, ja que el camí perquè facen realitat el seu projecte implica integrar-les en la societat del coneixement i no desaprofitar les oportunitats que aquesta ens puga portar».

Per la seua banda, Jesús Casanova va agrair a l’Ajuntament i FAES «totes les facilitats que ens han donat per acollir un esdeveniment tan important com el FOCUS PYME a Gandia».
Casanova ha destacat que l’esdeveniment té tres novetats destacades com comptar amb un tema específic com és ‘El turisme intel·ligent i qualitat de vida’. El segon aspecte és la descentralització, ja que l’esdeveniment tindrà lloc en una ciutat que no és capital de província i finalment, que la iniciativa es desenvoluparà durant dos dies.

Finalment, Rafa Climent ha anunciat que l’Ivace llançarà en 2019 una convocatòria d’ajuts específica per a emprenedors i empreses innovadores.
Amb aquests ajuts es pretén cobrir els serveis d’assessorament especialitzats en àrees com el diagnòstic estratègic, model de negoci, màrqueting i comercialització, organització i processos oferts per experts en emprenedoria.

Climent ha destacat la necessitat de seguir reivindicant el paper de les persones emprenedores com a motors fonamentals de la generació de riquesa i benestar.
«Tots ells -ha insistit- necessiten les infraestructures, les eines i els suports adequats per créixer dins d’un ecosistema de l’emprenedoria innovador, diversificat i eficient».

Jéssica Cánovas

Periodista. Fundadora y CEO en Ladybugs / Community manager. Colaboradora en diversos medios de comunicación.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.