Reina: “La formació d’ESIC te permet vore d’una forma diferent la teua empresa”

Continuamos compartiendo nuevos testimonios de antiguos alumnos de los programas que ESIC está impartiendo dentro del ciclo que FAES está promoviendo en la Safor. Nos acercamos hasta Diesel Injecció para conocer de primera mano la opinión de una de sus gerentes, Pilar Reina. Para Pilar, estos programas “te permiten ver de forma diferente tu empresa”.

Ha sido alumna de los dos anteriores programas, ¿cuál es su experiencia?

He participat en els dos Programes que s’han realitzat en Gandia (en Foment), en concret el PSDV (Programa Superior de Direcció de Ventes) i el PSDE (Programa Superior de Direcció d’Empresa).
Em vaig decidir a fer el Programa Superior en Direcció de Ventes, perquè vaig considerar que les ventes són essencials dins de l’empresa, ja que sense elles no hi ha facturació, i en conseqüència, sense facturació no hi ha ingressos. En el Programa vaig aprendre, sobretot, a saber com realitzar, planificar i implementar un pla de ventes.
En quant al Programa de Direcció d’Empresa, com que ostente el càrrec d’administradora dins de l’empresa familiar, pensava que era imprescindible formar-me més en tots els aspectes que tenen a vore en la direcció d’una empresa.

¿Qué es lo que le ha aportado la formación de ESIC a la hora de aplicarlo en su negocio?

Una forma diferent de vore l’empresa, com per exemple després d’instaurar en Diesel Injecció, la nostra empresa, un pla de Ventes. No obstant, pense que allò més important del que he aprés, és que és bo provar coses, encara que falles, ja que de les errades s’aprén molt més que dels encerts.
Una altra cosa que ens van ensenyar als dos Programes va ser a diferenciar les diferents tipologies de clients amb els que ens podem trobar, és a dir, com bé ens deien al curs, a parlar amb propietat. És curiós, perquè aquest aspecte l’he pogut aplicar, ja no sols amb els clients que venen al meu taller, sino també a l’hora de relacionar-me amb altres empresaris, i m’han donat l’oportunitat de poder compartir i aconsellar, per exemple, a companys del CES JOVE que dirigeixen negocis totalment diferents al meu.
El que també m’ha aportat la formació de l’ESIC ha sigut que l’empresa està formada per persones i hem de saber tractar i potenciar les aptituds de totes i cadascuna de les persones que ens rodegen, perquè tots formem part de DIESEL INJECCIÓ.

Se dice que estudiar en ESIC es mucho más que una experiencia formativa, es descubrir tus capacidades y talentos… ¿Qué opina al respecto?

Que és totalment cert. La metodologia que utilitzen t’enriqueix molt, ja que tots els professors estan o han estat en actiu; és a dir formen part de les empreses, i això és un aspecte molt diferent al que jo estava acostumada. Jo vaig cursar la Llicenciatura en Dret en la Universitat de València, i podria assegurar-te que, almenys en aquella època, tots els professors s’havien dedicat únicament a la docència; per tant, imagina’t l’experiència i el valor que podien aportar quan parlaven de l’empresa, per exemple en Dret Mercantil… Zero. Aleshores, quan et trobes amb formadors que comparteixen les teues inquietuts i a més també tenen projectes en camí, et nutreixes molt de les seues experiències, fallides (que també les han tingudes), consells, etc.
Un des aspectes a destacar del professorat de l’ESIC, és la seua proximitat, i eixa capacitat tan natural de compatir amb els alumnes, precisament, les seues experiències, així com la seua insistència en conèixer la nostra opinió en cada cas, les nostres inquietuds, etc, perquè, tots coincidien amb el mateix, que de nosaltres ells també aprenen. Era fantàstic el feedback que es va crear entre alumnes i professors.

Se presenta un tercer programa que, en breve, arrancará en la ciudad de Gandia. ¿Lo recomendaría?
Per supuest! Anime a qui tinga ganes de viure una experiència enriquidora a nivell empresarial i també personal. Això sí, han de saber que també requereix un esforç de treball constant, tant individualment com en equip, al quan un s’ha de comprometre. Després de l’experiència, arribes a molt bones amistats amb els teus companys.

En líneas generales, ¿qué destacaría de los programas que presenta ESIC?

El fet que una Escola de Negocis com l’ESIC realitze algun dels seus cursos en Gandia ja és interessant per sí mateixa, ja que t’estalvies el desplaçament i la conseqüent pèrdua de temps que tant ens manca hui en dia dins del món empresarial. Un altre punt a favor és l’horari, ja que les classes tenen lloc els divendres per la vesprada i els dissabtes pel matí.
Per tant, considere que és una bona oportunitat per a realitzar una formació de qualitat.

Por último, ¿qué mensaje compartiría con nuestros lectores?

Que s’animen a participar. La formació contínua és essencial en la comunitat empresarial. En este marc tan competitiu, has d’estar sempre predisposat a canviar i sobretot a experimentar coses diferents.

Jéssica Cánovas

Periodista. Fundadora y CEO en Ladybugs / Community manager. Colaboradora en diversos medios de comunicación.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.