Gandia acollirà el sector productiu local en una gran plataforma digital

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el president de la Federació d’Empresaris de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur, han signat un conveni a dues bandes entre l’ajuntament de Gandia i FAES per a promoure la presència dels sectors productius locals, els seus productes i serveis per mitjans digitals de difusió i comercialització. Així, amb un import de 50.000 €, pretén impulsar la posada en marxa pròximament d’una Market Place o gran plataforma digital local per a la comercialització, venda i visibilitat online dels productes i serveis de totes les empreses de la ciutat.

L’acte ha comptat també amb la presència del regidor delegat de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Ferran Martínez; Ramon Soler, president del Cercle d’Economia de la Safor; Pedro Izquierdo, president de Gandia Comercial Centre Històric; i José Manuel Navarro, president de Destí Safor.

«Hui obrim una nova relació entre l’administració local i els empresaris per a crear un nou espai d’oportunitats basat en el comerç digital… Darrere de la signatura d’aquest acord hi ha moltes hores de treball i diàleg entre els sectors productius i l’administració local. Els empresaris ens posen reptes sobre la taula i nosaltres ens sumem a ells sota la premissa de la co-governança per fer de Gandia una ciutat més competitiva». L’alcaldessa ha afirmat que aquesta nova eina permet afrontar les «noves amenaces que ha provocat la COVID als nostres sectors productius. La ciutadania estava canviant els seus hàbits de consum abans de la pandèmia, però la crisi sanitària ho ha magnificat i accelerat», i ha qualificat de «necessitat» que les empreses de la ciutat puguen oferir on line els seus productes a tot el món.

«És un repte col·lectiu que ens hem imposat i amb el qual volem superar alguns dels handicaps que teníem, com ara la competència voraç de plataformes consolidades que imposen condicions que perjudiquen el xicotet comerç. Al mateix temps, donem als comerços de Gandia l’oportunitat d’incorporar-se al món de la venda electrònica».

Morant ha explicat que l’oferta de Gandia i les seues empreses «està plena de bons productes» i que el desafiament resideix en augmentar l’abast de les vendes per arribar a més persones. «Per ser una veritable Smart City l’ajuntament ha de prestar serveis públics de manera intel·ligent, els sectors productius han d’acompanyar-nos en aquest camí i la ciutadania ha d’entrar en aquesta esfera digital. Això ho aconseguim hui amb aquesta firma que ens farà més eficients en incorporar les noves tecnologies».

El president de FAES ha recordat que la patronal “des de fa temps vam començar a treballar, juntament amb l’equip de Ferran Martínez, de l’Urbalab Gandia, per a plantejar els nous reptes per culpa de la pandèmia, un d’ells era la digitalització de les empreses i com integrar tot el sector productiu dins d’una plataforma digital. Cal destacar que és una ferramenta integradora i que té les mateixes oportunitats que totes les plataformes que tant de poder tenen. Volem fer que el xicotet comerç puga accedir a eixa venda 24.7 i 365; integrant tot el producte podem fer palanca de més venda”. Tur ha assegurat que les xicotetes empreses no tenen la capacitat per a poder generar eixes ferramentes, per tant, “l’administració mitjançant aquest conveni ens fica la possibilitat de poder desenvolupar la ferramenta, però els sectors productius han de digitalitzar-se, d’acord amb una societat 4.0. Gràcies això podrem fer que la demanda tinga més capacitat de compra”.

Per la seua banda, el regidor de Polítiques Econòmiques ha destacat el moment transcendental que estem vivint i que fa necessari dotar-nos d’una ferramenta de primer ordre “per tal d’avançar en eixe terreny on totes les empreses es mouen, que no es altre que la competitivitat. Treballar sense exposar els productes en internet és limitar la capacitat de venda, és així de senzill. A més, un aspecte tan o més important que la venda en aquesta plataforma és que estableix unes noves relacions en el client que permet fidelitzar-los. És una vella aspiració de tots els sectors productius de la ciutat”. La plataforma naix amb esperit universal, és a dir, totes les empreses, autònoms, siguen del sector que siguen, hi tenen el seu espai, que a més tindrà l’avantatge de la gestió amb perspectiva local; “amb tots els beneficis que això suposa de valor afegit, perquè permet estar amb peus en terra i tocar totes les tecles exactes que mobilitzen el consumidor local”.
El 25% de l’ocupació de la ciutat la genera el sector comercial i de distribució i que el 20% de les empreses són de comerç minorista que dirigeix el seu producte directament al consumidor, segons apunten fonts municipals.

Jéssica Cánovas

Periodista. Fundadora y CEO en Ladybugs / Community manager. Colaboradora en diversos medios de comunicación.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.