Els empresaris de la Safor defensen una estratègia industrial comarcal liderada per Gandia

El Mercat d’Abastos de Gandia ha acollit una jornada sectorial amb el títol ‘Ocupació i oportunitats. Sectors productius’, en la qual han participat els empresaris i els experts en esta matèria.

Este desdejuni de treball, centrat en el sector industrial, ha estat encapçalat per l’alcaldessa de Gandia i candidata a revalidar l’alcaldia pel PSPV-PSOE, Diana Morant, qui ha estat acompanyada pel conseller delegat de Dulcesol, Rafael Juan; el director de l’Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche; i la directora general d’Indústria i Energia, Empar Martínez. Així mateix, van assistir del sector industrial i empresarial de Gandia i la comarca.

En la seua intervenció, Diana Morant ha recordat “la importància d’escoltar i donar veu als vertaders responsables del desenvolupament econòmic, tal com s’ha fet al llarg de la legislatura”, i ha incidit en què “mai s’havien destinat tantes ajudes al sector industrial de Gandia per a la seua modernització. Esta és la clau: la modernització, la transformació digital del sector i la posada en valor del coneixement”.

“En Alcodar, per exemple, ja hi ha fibra òptica i ja hem estrenat la nova rotonda i accessos al polígon. Hi haurà prompte subestació elèctrica en Sanxo Llop; i moltes altres actuacions que sumen 1,4 milions d’euros d’inversió pública en els polígons”, ha argumentat Morant, qui ha assegurat que Gandia torna a ser una ciutat atractiva on invertir. “La prova és la quantitat d’empreses que s’han implantat, a més de totes les que han sabut renovar-se i adaptar-se als nous temps”, ha recalcat.

El conseller delegat de Dulcesol, Rafa Juan, per la seua banda, ha expressat que la clau del progrés implica generar una estratègia industrial comarcal, liderada per Gandia “que ens permeta tindre un sòl industrial competitiu, desenvolupar un polígon comarcal on es fomente la cooperació de tots els municipis en matèria d’indústria i desenvolupar infraestructures que ens permeten competir amb altres municipis i comarques. Ara és un bon moment per a fer valdre les nostres indústries. És important crear noves, però més encara enfortir les que ja tenim”.

La següent intervenció ha sigut la d’Andrés García Reche, director de l’Agència Valenciana de la Innovació, qui ha defensat que en estos moments hi ha un teixit industrial idoni per a assimilar les noves tecnologies amb rapidesa. “El futur dels municipis implica incorporar este coneixement com siga, on siga, a la indústria que siga”, ha assenyalat García Reche.

La directora general d’Indústria i Energia, Empar Martínez, ha destacat la importància de la digitalització i d’introduir tecnologies. Però sobretot, de la transformació digital, que implica un canvi de mentalitat, de cultura, de deixar que les tecnologies donen resposta a les necessitats que el mercat demanda. “Ací és on estan les vertaderes oportunitats”, ha recalcat.

Jéssica Cánovas

Periodista. Fundadora y CEO en Ladybugs / Community manager. Colaboradora en diversos medios de comunicación.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.