Les Corts aproven la Llei de Gestió, Promoció i Modernització d’Àrees Industrials

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació, per part de Les Corts, de la Llei de Gestió, Promoció i Modernització d’Àrees Industrials, que, tal i com ha recordat, constitueix una «demanda històrica» del sector i ha sigut consensuada amb ell.

Climent ha subratllat que els polígons «són infraestructures econòmiques d’interès general per l’ocupació i la riquesa que generen i, per primera vegada, una llei aborda la manca d’una adequada gestió i la inexistència d’una regulació específica de les àrees industrials, que són els dos problemes que impedeixen a les àrees industrials assolir la qualitat necessària i que, per tant, repercuteixen negativament en la competitivitat del teixit empresarial».

Rafa Climent ha recordat que en l’elaboració d’aquesta llei s’ha comptat amb «una aportació extraordinària de Fepeval i treballant de baix a dalt, com fa aquest Consell, per donar resposta real a les necessitats de les nostres àrees industrials».

El conseller ha destacat que el funcionament de la nova Llei d’Àrees Industrials es basarà en la cooperació entre les empreses i les administracions, especialment els ajuntaments.

«Des del Consell, estem convençuts que la cooperació és un valor a potenciar, especialment entre les empreses, perquè creiem en la cooperació per superar els problemes i, per això, la nova llei facilita mecanismes per sumar i desenvolupar actuacions conjuntes, com les entitats de gestió, que poden donar un gran impuls a la gestió de les àrees industrials», ha explicat el conseller.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que «la llei té tres grans apartats, la creació de les entitats de gestió, la clasifición de les àrees per categories, i el concepte de muncipi industrial estratègic».

Segons Climent aquesta ha estat una llei nascuda des del consens i és pionera.

Jéssica Cánovas

Periodista. Fundadora y CEO en Ladybugs / Community manager. Colaboradora en diversos medios de comunicación.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.