Gran acollida de públic a la Taula Rodona “Trencant el sostre de vidre” del CES

Foment va acollir la Taula Rodona «Trencant el sostre de vidre». L’acte va comptar amb la participació de Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València i; Hortensia Roig, presidenta d’EDEM Escola d’Empresaris. Isabel Giménez, directora general de la Fundació d’Estudis Bursàtils i Financers, va ser l’encarregada de presentar l’activitat, mentre que Pilar Reina, representant del CES (Associació empresarial organitzadora de l’acte) va moderar la jornada.

A l’acte van estar presents representants de la corporació municipal, el president de Foment, Joaquin Bernabeu; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el president de FAES, Miguel Todolí; a més d’una nodrida representació de l’àmbit empresarial de la comarca.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha agraït al CES l’organització de l’activitat, que tenia com a objectiu visibilitzar les experiències de dues dones, Mavi Mestre i Hortensia Roig.

«S’ha recorregut un traumàtic camí per trencar el model patriarcal impost i transmés a través de patrons socials. Un camí que hem de continuar amb perseverança, perquè encara que hem aconseguit la igualtat legal, ara toca aconseguir la igualtat real» va afirmar l’alcaldessa qui recordava que «La història de la humanitat està plena de dones que s’han atrevit a donar el primer pas i han eliminat els esquemes imposats; el que passa és que moltes d’elles han estat invisibilitzades, altres tantes s’han topat amb moltes barreres i altres, senzillament, no han tingut oportunitats».

Morant ha afirmat durant la seua intervenció que al segle XXI, la lluita per la integració i la igualtat es lliura en quatre àmbits: “el de l’educació en igualtat, el del treball, el de la participació política que inclou empresa i societat per trencar el sostre de vidre i el moral, trobant nous valors que substituïsquen els merament economicistes i consumistes”.

«Hem de repartir igualitàriament el treball i l’oci. Hem de canviar el poder sacralitzador de la feina pel poder de la vida. Treballar per viure, no viure per treballar. I hem de vetllar per una conciliació efectiva. Jornades raonables per a homes i dones, perquè hi ha dones que volen triomfar, tenen força i intel·ligència, però no poden fer-ho: els sobren capacitats però els falten oportunitats» va afirmar l’alcaldessa.

Finalment, va declarar que «vivim moments crítics per a la igualtat. Cada dia, som testimonis de la tràgica situació que pateixen les dones que són assetjades, que viuen en desigualtat laboral i salarial, i que són maltractades i assassinades per les seues exparelles o parelles».

Jéssica Cánovas

Periodista. Fundadora y CEO en Ladybugs / Community manager. Colaboradora en diversos medios de comunicación.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.