Foment lliura el Premi a la Trajectòria Cultural a la Rectora de la UV, Mavi Mestre

La Junta Directiva de la Societat de Foment d’AIC, reunida el 13 de juny, va decidir, per unanimitat, que el Premi a la Trajectòria Cultural d’una persona o entitat de la comarca de la Safor de l’any 2018 fora Mavi Mestre, nascuda a Oliva i, aleshores, recentment elegida Rectora de la Universitat de Valencia.

En la doctora Mestre conflueixen totes les característiques que la fan mereixedora de rebre el premi: és saforenca i, en este any del 2018, tan important per a la dona en el nostre país, hi ha la circumstància històrica de ser la primera dona que és elegida Rectora Magnífica de la Universitat de Valencia, una universitat amb cinc cents d’antiguitat.

De la Safor i ocupant el setial acadèmic més alt de la Universitat de València. Però com el nostre premi guardona la trajectòria cultural, esta és la de la guardonada.

Maria Vicenta Mestre Escrivà va nàixer a Oliva i és catedràtica de Psicologia Bàsica en la Universitat de València. És Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, en les especialitats de Psicologia i de Ciències de l’Educació. Va ser distingida amb el premi nacional als millors becaris i amb el premi extraordinari de llicenciatura. És doctora en Psicologia i va obtenir també el premi extraordinari de doctorat.

La Rectora Mavi Mestre, és especialista en matèries sobre adolescents en risc i família, i imparteix titulacions de Grau i Màster de la Universitat de València i en altres universitats espanyoles i estrangeres.

La seua activitat científica se centra en la inclusió social i la qualitat de vida dels joves i adolescents. És autora de més de 160 articles en revistes nacionals i internacionals i de 23 llibres i 49 capítols de llibres. Ha dirigit 16 tesis doctorals. És membre de la International Association of Applied Psychology, de la Sociedad Interamericana de Psicologia, de la Junta directiva de la Societat d’Ansietat i Estrès i de la Societat Espanyola d’Història de la Psicologia.

Compromesa amb la transformació de la Universitat, va ser secretària de departament, degana de la Facultat de Psicologia, vicerectora d’Estudis i vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat de la Universitat de València. El dia 6 de març de 2018 va ser elegida rectora de la Universitat de València, essent nomenada pel Decret 41/2018, de 6 d’abril, del Consell de la Generalitat.

L’acte tindrá lloc el próxim divendres, 9 de novembre a les 18 hores, en el Saló de Conferencies de la seu de Foment.

Han confirmat l’assistència a l’acte de Lliurament del Premi, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; l’alcalde d’Oliva, David Gonzalez; el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el Director Centre Internacional de Gandia, Emili Aura; i els representants de les entitats municipals, empresarials, acadèmiques i culturals de la comarca.

Jéssica Cánovas

Periodista. Fundadora y CEO en Ladybugs / Community manager. Colaboradora en diversos medios de comunicación.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.