FAES signa conjuntament amb Generalitat, Mancomunitat, Ajuntament i sindicats un Acord Territorial per l’Ocupació a la Safor

La directora general d’Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones; el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Salvador Femenia; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor, Rafael Juan; i els secretaris intercomarcals de CC.OO i UGT, Josep Antoni Carrascosa i Raül Roselló, respectivament, han escenificat este matí la signatura de l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de la Safor. A l’acte també ha assistit la regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo, alcaldes i edils de la comarca.

Este pacte té un doble objectiu. Per una part, desenvolupar una diagnosi territorial per a conéixer les tendències i potencialitats del teixit productiu i necessitats dels recursos humans. I, per l’altra, desenvolupar actuacions innovadores que impulsen el creixement econòmic i la creació d’ocupació en línia amb un model productiu equilibrat i sostenible. En definitiva, donar un impuls al foment de la contractació a la Safor-Valldigna.

El Servef ha atorgat 143.000 euros perquè este pacte territorial puga desenvolupar polítiques d’ocupació en la comarca. Amb eixa quantia es realitzarà un estudi a nivell comarcal relacionat amb les necessitats de treball i es desenvoluparan activitats de orientació i formació, fonamentalment centrades en les noves tecnologies.

Esta és una fita històrica perquè, segons l’alcaldessa de Gandia, per fi, la Generalitat s’ha involucrat amb l’ocupació, i en companyia de les comarques, els sindicats i patronals, s’ha decidit a determinar polítiques de generació de treball útils que milloren la qualitat de vida dels ciutadans.

Morant ha indicat que l’àmbit territorial d’actuació en matèria de generació de llocs de treball ha de ser la comarca, que compta amb un important teixit industrial i també amb la implicació del Campus de la Universitat Politècnica de Gandia amb les empreses. “Tot i que els ajuntaments estan fent molts esforços a procurar més ocupació, el terme municipal no constitueix l’escala adequada en la qual pensar i dissenyar les polítiques d’ocupació i desenvolupament local”.

En canvi, segons Morant, l’àrea de la comarca de la Safor, considerada en l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana com una àrea funcional amb característiques i potencialitats pròpies, sí constitueix una escala idònia per al plantejament de models d’intervenció de desenvolupament local i del mercat de treball, més pròxims a la realitat social i econòmica del territori.

Gandia torna a la Mancomunitat

De la mateixa manera, moltes qüestions que es decideixen des d’un Ajuntament, caldria que es decidiren a escala comarcal, ha indicat Morant. “És per això que Gandia tornarà a la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Perquè molts dels ciutadans de Gandia treballen en indústries de la comarca, de la mateixa manera que molts ciutadans de la comarca treballen i consumeixen serveis a Gandia”.

Per la seua banda, la directora general d’Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones, ha assenyalat que s’han recuperat les polítiques d’ocupació no solament per qüestió de creença política sinó també per necessitat. A més a més, ha indicat que els objectius del Servef són estar al costat dels desfavorits, recuperar les polítiques d’ocupació i modernitzar el servei públic.

El president de la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor, Rafael Juan, ha valorat que la Generalitat s’haja sumat a l’acord i ha indicat que és una magnífica notícia que Gandia torne a la Mancomunitat perquè d’esta manera “es poden fer coses serioses per la comarca”.

Des de CC.OO, Josep Carrascosa també s’ha posicionat sobre l’eixida de Gandia de la Mancomunitat durant la passada legislatura, fet que va considerar “una errada”, i ha dit que ara és una oportunitat que Gandia torne a la Mancomunitat, “també per qüestió de solidaritat”.

Des de UGT, Raül Roselló, ha remarcat que amb el pacte, ha tornat el “trellat” a la Safor, “que no hauria d’haver-se perdut mai perquè estem obligats a donar respostes en matèria d’ocupació”.

Per últim, el president de la Mancomunitat, Salvador Femenía, ha indicat que este pacte es va proposar als agents socials “davant les xifres alarmants de l’atur, fruit de la crisi econòmica i la caiguda del sector de la construcció, ja que la Safor es troba entre les sis primeres comarques amb més atur enregistrat a la província”.

Jéssica Cánovas

Periodista. Fundadora y CEO en Ladybugs / Community manager. Colaboradora en diversos medios de comunicación.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.